Trainingsmethode

 

GO Dog staat voor Goed Opgevoede hond. Dat klinkt leuk, maar hoe voedt u uw hond goed op?

 

De visie van GO Dog komt overeen met de visie van Dogvision. Op deze pagina wordt die uitgelegd.

 

Er zijn 3 pijlers waar we mee werken; beloningen, commando's en theorieles. Beloningen in plaats van straf, commando's zodat we de honden duidelijkheid en voorspelbaarheid kunnen bieden en een theorieles zodat de baas de hond beter leert begrijpen.

 

Visie op training

Hondvriendelijke training

 

GO Dog gelooft in een hondvriendelijke training. Dat betekent onder andere:

  • Bij het aanleren van gedrag gebruiken we geen slipketting of ander pijnlijk trainingstuig
  • Tijdens de lessen worden honden niet lichamelijk gestraft

Een hond moet eerst nog moet leren wat er van hem verwacht wordt, daarom is de training erop gericht de hond dat op een leuke manier te leren. Een voordeel voor de baas en de hond! De hond zal het gevraagde herhalen, omdat er een leuke beloning op volgt. Daarnaast luistert de hond niet uit angst naar zijn baas, maar omdat hij dat zelf leuk vindt. Zo zal hij leren met u samen te werken.

Beloningen

 

tOm uw hond te motiveren werken we dus met beloningen. De meeste honden zijn verzot op eten. Maak hier handig gebruik van door dit als beloning aan te bieden. En dan geen harde koekjes maar echt lekkers! Zoals gekookt hart, rauwe frikandel, kaas of gekookte kip. Andere beloningen kunnen uw stem of een speeltje zijn.

Met deze beloningen gaan we aan de slag om de honden te verleiden tot het doen van wat wij graag willen. Dit doen we niet door te lokken, maar wel door de hond te belonen als hij doet wat er van hem gevraagd wordt. Om dit belonen vaak te kunnen doen, werken we met kleine stapjes. Hierdoor doet de hond beter zijn best en is het als baas leuk om de vooruitgang te zien.e.

Commando's

 

Wat we de honden gaan leren zijn voornamelijk commando's. Die gaan we op een leuke, afwisselende manier aanleren. U zult merken dat uw hond enorm graag met u wilt werken, zeker zolang u geduldig blijft en hem blijft belonen. Ook maken we de oefeningen steeds uitdagender, zodat het niet saai wordt voor u en voor uw hond. Naast de commando's zijn er leuke spelletjes tijdens de cursus, die de band tussen u en uw hond beter maakt. e.

Theorieles

 

In de pupcursus is er één theorieles die erop gericht is om de baas te leren om de hond te begrijpen. Tijdens deze les zien we welke signalen een hond laat zien en welke positief en minder positief zijn. Deze les is bedoelt om u als baas meer inzicht te geven en de kennis over uw hond te vergroten. e.

 

 

 

Mijn missie is om een leuke cursus te geven waar baas en hond veel van leert!

 

Bent u overtuigd?